La Fundació Ramon Llull incorpora la Xarxa de Municipis Balears

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit avui a Ordino (Andorra), a la Casa Museu d’Areny-Plandolit (seu de la Fundació) en una trobada de treball a la qual han assistit el ministre de Cultura andorrà, Albert Esteve; el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell; el director de l’Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro; el director adjunt de la Fundació Ramon Llull, Àlex Susanna; el batlle de Manacor, Antoni Pastor; i la directora de Promoció Cultural i Política Lingüística del Govern d’Andorra, Montserrat Planelles.

Reunió del patronat de la Fundació Ramon Llull el 28 06 2013
Reunió del patronat de la Fundació Ramon Llull el 28 06 2013

Vicenç Villatoro ha destacat la rellevància institucional que començarà a tenir en breu la incorporació de la Xarxa de Municipis Balears, ja que fins a 27 d’aquests municipis han mostrat la voluntat de participar activament en les activitats de la Fundació Ramon Llull. Una bona mostra ha estat la presència a Andorra del batlle de Manacor, Antoni Pastor.

Així mateix Villatoro també ha fet esment de l’imminent consorci de l’Institut Ramon Llull amb l’Ajuntament de Barcelona, fet que propiciarà la projecció de la cultura catalana a nivell internacional, gestionant la prestigiosa i reconeguda marca mundial de Barcelona.

El ministre de Cultura del Govern d’Andorra, Albert Esteve, ha comunicat la voluntat d’ampliar la participació ciutadana a la propera edició dels premis que convoca la Fundació Ramon Llull, per tal de fer més propera la tasca cultural que la Fundació promou i impulsa.

Finalment, el director de l’Institut Ramon Llull ha dit que des de la Fundació, la llengua catalana participarà novaent al certamen anual Expolangues 2014, que se celebrarà a París, cita cultural obligada ja que es tracta de la principal fira europea dedicada a l’ensenyament de les llengües.

En el decurs de la reunió, els patrons han acordat convocar novament els premis de la Fundació Ramon Llull: el Premi Internacional Ramon Llull, el Premi Ramon Llull de Traducció Literària i el Premi a la Promoció Internacional de Creació Catalana.

Únase a más de 1100 personas que apoyan nuestro periódico

Podrás comentar, enviar sugerencias y además podrás acceder de forma gratuita a eBooks, póster y contenidos exclusivos de nuestros colaboradores.

Los editores de Periodistas en Español valoran las informaciones y artículos recibidos en la redacción con criterios profesionales y tienen la obligación de cumplir y hacer cumplir las normas deontológicas que deben suscribir todos los colaboradores.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.