Exposició JOHN CABRERA B.S.C. Foto & Cine a Dénia

Demà, dijous 26, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Dénia, Cineclub Pessic i Fotoclub Dénia inauguren en la Sala Gran de la Casa Muncipal de Cultura de Dénia l’exposició de fotografia JOHN CABRERA B.S.C. Foto & Cine del fotògraf i operador cinematogràfic fill de deniers John Cabrera, membre d’honor de la British Society of Cinematographers (B.S.C). Actualment, i dónes de molts anys arrere, Cabrera residix també a Dénia. La mostra podrà veure’s fins al dia 11 octubre de 2013. Horari: laborables d’11 a 14h. i de 17 a 21h. i dissabte d’11 a 13h30. i de 18 a 21h..

John-Cabrera-retrato2_300 Exposició JOHN CABRERA B.S.C. Foto & Cine a Dénia
John Cabrera

L’exposició JOHN CABRERA B.S.C. Foto & Cine recull una mínima, però representativa mostra de la carrera professional desenvolupada pel fotògraf i operador cinematogràfic John Cabrera, fill de deniers i actualment, i des de molts anys arrere, resident també a Dénia. A sa casa atresora un impressionant arxiu que hem calculat en vora 10.000 negatius fruit de la seua trajectòria. L’exposició rescata aquest material, utilitzat en els anys seixanta per les productores cinematogràfiques, però inèdit per al gran públic.

En la mostra es poden veure fotografies fetes en els platós de rodatge de les pel·lícules a les quals ha estat vinculat tant com a localitzador d’exteriors com a director de fotografia, les dos grans activitats desenvolupades professionalment per John Cabrera, membre d’honor de la B.S.C (British Society of Cinematographers).

El seu pas per la productora de Samuel Bronston li permet viatjar per tot Espanya amb l’objectiu de descobrir per als responsables de decorats els llocs on podien algun dia fer-se rodatges de pel·lícules de diferents èpoques: carrers, castells, serralades, boscos…

El-capitan-jones-550 Exposició JOHN CABRERA B.S.C. Foto & Cine a Dénia
JOHN CABRERA B.S.C. Foto & Cine. El capitán Jones (1958)

Amb un cotxe i un xofer a la seua disposició, sense límit de pressupost, Cabrera decidia la seua agenda de treball. D’aquest material eixirien els escenaris i espais de rodatge de les superproduccions que va impulsar la companyia durant la seua activitat a Espanya, entre el 1958 i el 1966: el castell de Peníscola quedaria vinculat per a sempre a El Cid (1961); el palmerar d’Elx es convertia en Terra Santa a Rey de Reyes (1960); i el port de Dénia acollia la flota dels primers Estats Units per a El capitán Jones (1958). John Cabrera passeja també pels extraordinaris decorats alçats prop de Madrid i perpetua en excepcionals imatges fixes el for romà de La caída del imperio romano o la Ciutat Prohibida de 55 días en Pekin.

John-Cabrtera_pelis-ElCid-ReydeREyes-LacaidadelImperioRomano-55diasenPekin Exposició JOHN CABRERA B.S.C. Foto & Cine a Dénia
John-Cabrera. ElCid, Rey de Reyes, La caída del Imperio Romano, 55 días en Pekin

Fer fotografies de paratges de tot el món ha sigut la seua professió, però darrere dels milers de rotllos de pel·lícula que ha impressionat fent el seu treball, hi ha també una mirada personal. John Cabrera cuidava els enquadres, la llum, l’objectiu… Tot en la seua tècnica és perfecte, però, a més, descobrim en cada fotografia que John Cabrera no és únicament un artesà minuciós i perfeccionista. Se’ns desvela com un artista que, per exemple, ens mostra una perspectiva diferent dels decorats del món de cine o trau formes insòlites en un paisatge tan fascinant com el de la Ciutat Encantada de Conca. John Cabrera és, també un documentalista que retrata el seu temps amb imatges que descriuen llocs, gent i societat, siga a Segòvia, a Luarca, a Campo de Criptana… o a Dénia. Cine i fotografia han sigut la professió i la vida de John Cabrera. El seu treball ens mostra qui ha sigut i qui és l’home, el professional i l’artista.

Ver esta información en español

 

Manuel López
Fallece en diciembre de 2014, siendo editor adjunto de Periodistas en Español. Periodista, fotógrafo, profesor y consultor de medios. En la profesión desde 1966. Perteneció a las redacciones de 'Gaceta ilustrada', 'Cuadernos para el Diálogo", 'El Periódico" y 'Tiempo'. En 1982 funda FOTO, revista que edita y dirige hasta 2009 (287 números). Fue vocal por el sector de la Fotografía en la Comisión Redactora del Anteproyecto de Ley de Propiedad Intelectual de 1987. Profesor de Fotografía de la Universidad Nebrija (1997-2001). Desde 2000, vinculado a la Escuela Superior de Publicidad. Autor de 'Fotografía Creativa', guía didáctica de un curso en una plataforma 2.0 (282 págs., Maren, Madrid, 2010). Su exposición fotográfica antológica 'Manuel López 1966-2006' va camino de 40 itinerancias por España y América.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí
Captcha verification failed!
La puntuación de usuario de captcha falló. ¡por favor contáctenos!

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.